divendres, 25 de maig del 2012

Present i futur de l'energia solar


Present:

L'energia solar genera només un 0,04% de l'electricitat mundial. L'elevat preu dels combustibles fòssils i el creixement de la regulació del sector energètic arreu del món, per a lluitar contra el canvi climàtic, han provocat un allau d'inversions en energies renovables.
Ni tan sols la profunda crisi en els mercats internacionals no ha parat les inversions en instal·lacions d'energies netes.
Malgrat tenir més espai que mai en els mitjans, les energies renovables encara representen un creixent, això sí petit percentatge de l'energia consumida en el món. I del total de l'energia produïda en el món en l'actualitat, la solar representa encara un minúscul òbol.

Futur:

L'energia solar fotovoltaica podrà subministrar el 5% de la demanda mundial d'electricitat el 2020 i fins a un 9% el 2030, segons un estudi presentat per l'organització internacional Greenpeace i l'Associació Europea de la Indústria Fotovoltaica (EPIA). No obstant això, el Govern d'Espanya manté el sector paralitzat.
L'inform Solar Generation 2010 pronostica que les inversions en aquesta tecnologia es duplicaran en cinc anys i passaran dels 35.000 milions d'euros actuals fins als 70.000 milions el 2015. Alhora, s'espera que els costos dels sistemes solars fotovoltaics es redueixin a gairebé la meitat: disminuiran un 40%. És a dir, que s'arribarà a una situació en la qual l'energia solar pot competir amb 
qualsevol altre sistema de generació d'energia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada