diumenge, 20 de maig del 2012

Obtenció de la biomassa

La biomassa s'obté directament o indirectament dels recursos biològics. L’ energia de biomassa procedeix de la fusta, residus agrícoles i fems, continua sent la font d'energia principal en els països en ple desenvolupament.

-    Quan la matèria viva es descompon, l'energia continguda en ella s'allibera. Això passa mitjançant el metabolisme dels aliments, la descomposició de la matèria viva o la combustió de la llenya, etc. Per tant, podem dir, que el conjunt de matèria viva que existeix en un moment donat, o biomassa, és un gran dipòsit energètic temporal, la magnitud està mantinguda a base d'un constant flux de captació i alliberament.




















A Europa, França és el país que major quantitat de biomassa consumeix (més de 9 milions de tones equivalents de petroli seguit de Suècia. Espanya ocupa el sisè lloc dins d'aquesta  llista amb  3,7 milions de petroli.






Els factors que condicionen el consum de biomassa a Europa són:

Factors geogràfics: a causa dels condicions climàtiques de la regió, els quals indiquessin els necessitats de calor que requereixi cada zona, i els quals podran ser cobertes amb biomassa.

Factors energètics: per la rendibilitat o no de la biomassa com a recurs energètic. Això dependrà dels preus i del mercat energètic en cada moment.

Disponibilitat del recurs: aquest és el factor que calç estudiar en primer lloc per determinar l'accés i la temporalitat del recurs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada