divendres, 11 de maig del 2012

Què és la biomassa?

Què és?

És el conjunt de tota la matèria orgànica d’origen vegetal o animal, que inclou els materials que procedeixen de la transformació natural o artificial.

L’energia que es pot obtenir de la biomassa prové de la llum solar acumulada a les cèl·lules dels vegetals que és transformada en energia.
L’energia acumulada a la biomassa pot ser alliberada sotmetent-la a diversos processos d’aprofitament energètic.

L’aprofitament de l’energia de la biomassa contribueix notablement a la millora i conservació del medi, ja que no té un impacte mediambiental significatiu, atès que el CO2 que s’allibera a l’atmosfera durant la combustió ha estat prèviament captat pels vegetals durant el seu creixement; per tant, el balanç final és nul.

Tipus de biomassa utilitzable

Els diferents productes que es consideren dins del terme genèric de biomassa poden ser de tipus forestal, agrícola, del sector ramader i agroalimentari o bé biomassa del tipus residual:
·        La biomassa d’origen forestal inclou tots els productes i residus que provenen dels treballs de manteniment i millora de les masses forestals i altres productes generats per les indústries de transformació de la fusta (serradures, escorces, estelles,     encenalls, etc).



·        La biomassa agrícola inclou els residus generats en activitats agrícoles i agroalimentàries que es poden utilitzar directament com a combustible o com a matèria primera per a l’obtenció d’altres combustibles com, per exemple, els biocarburants.


·        En el sector ramader i agroalimentari es generen residus i subproductes orgànics com per exemple els purins de porc, els fems, la gallinassa, els residus d’escorxador, els greixos animals, els residus de polpes de fruites, etc.





·        Diversos residus com poden ser la fracció orgànica dels Residus Sòlids Urbans (RSU), els fangs generats en les estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR) o els olis vegetals usats com aliments.


3 comentaris:

  1. Molt bé nois! Seguiu així i us guanyareu un pin! xd
    Què, més de 400 vistes?¿ A veure, a qui heu subornat aquesta vegada?
    Però hem de reconèixer que el treball està molt bé!!

    Grup forats negres i univers :)

    ResponElimina
  2. NO SE NO SOI 100TIFIC..
    NO ES UNA ROMA...

    ResponElimina
  3. mi libro luna de pluton esta siendo un exito

    ResponElimina