diumenge, 20 de maig del 2012

Present de l'energia eòlica


Catalunya, malgrat que la contribució actual de l'energia eòlica a la generació d'electricitat encara és molt limitada, ha sofert un creixement considerable els darrers anys, paral·lel a la reducció dels costos d'instal·lació i manteniment i l'augment d'eficiència deguts al desenvolupament de la tecnologia de l'energia eòlica. El nostre territori compta amb una potència instal·lada suficient pel subministrament elèctric de 51.000 famílies. 
Per altra banda, a Espanya, la potència en energia eòlica instal·lada també ha experimentat darrerament un augment important. Aquest creixement s'ha degut, per una banda, a l'interès de diferents governs autonòmics per explotar els avantatges oferts per l'energia eòlica en relació a la creació de treball, la generació d'un nou teixit industrial i la protecció mediambiental. Espamya és el segon país amb més potència eòlica de tot el món només per darrere d'Alemania.
A nivell europeu, la indústria eòlica és avui en dia capdavantera a escala mundial, tant pel que fa al seu nivell de desenvolupament tecnològic com al seu volum de producció, que representa aproximadament el 50 % del mercat internacional. Els països amb més potència instal·lada són Dinamarca, Alemanya, Regne Unit i Holanda.
I internacionalment, molts països compten amb l'energia eòlica com una font d'energia primària en ple desenvolupament. Els països que destaquen com a futurs grans generadors d'energia eòlica són: Xina, Índia, Sud-amèrica i els EUA. De fet, la Xina compta ja amb grans fabricants d'aerogeneradors que han aconseguit tecnologies molt avançades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada