diumenge, 20 de maig del 2012

Futur de l'energia eòlica


Les xifres exposades abans preveuen un futur prometedor per a la eòlica, principalment perquè el consum ha estat creixent i es mantindrà així durant els propers anys. L'energia eòlica és una font poc contaminant i agressiva amb el medi ambient, el creixement anual ronda el 30%, la potència mitjana dels aerogeneradors és cada vegada més gran i disminueix el preu de cada MW instal · lat.
A Espanya l'Associació Europea de l'Energia Eòlica calcula una potència instal·lada l'any 2020 que generarà el 20% de l'electricitat necessària.
En el desenvolupament de l'eòlica influirà decisivament una modalitat no referida fins ara, l'eòlica marina (offshore). Actualment les ubicacions amb més vent a Espanya estan ja ocupades o autoritzats altres nous mentre que el mar és una alternativa que pot donar moltes opcions en els propers anys ja que el potencial eòlic marí a la Península Ibèrica és d'uns 25.000 MW (Informe d'Emilio Menéndez per Greenpeace). El seu principal avantatge és que al mar la velocitat del vent és més gran per existir apantallament per la terra, el preu d'una instal · lació eòlica al mar i del manteniment són superiors que en terra però els parcs offshore tenen una vida útil més llarga i la producció d'electricitat és un 20% major que en terra, així la rendibilitat en el mar és superior que a terra. A Espanya no hi ha cap parc eòlic marí en funcionament però si hi ha diversos funcionant en altres països del Nord d'Europa com Dinamarca, Suècia o Gran Bretanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada