dimecres, 9 de maig del 2012

Què és l'energia eòlica?


L’energia eòlica és la energia que prové del moviment de massa d’aire es a dir del vent.

A la terra el moviment de masses d’aire es deu principalment a la diferència de pressions, produïdes per la radiació solar, existents en diferents llocs de la Terra, movent-se d’alta a baixa pressió, aquest tipus de vent s’anomena vent geostròfic.

Per a la generació d’energia elèctrica a partir de la energia del vent a nosaltres ens interessa molt més l’origen dels vents en zones específiques del planeta, aquests vents s’anomenen vents locals, entre aquests estàn les brises marines que es deuen a la diferència de temperatura entre el mar i la terra, també estàn els coneguts vents de muntanya que es produeixen per l’escalfament de les muntanyes i això afecta en la densitat de l’aire que fa que el vent pugi per el vessant de la muntanya o baixi per aquesta depenent si es de dia o de nit.  

Hi ha dos tipus d’energies eòliques:



- L’energia eòlica terrestre és la energia produïda  pel vent i els aerogeneradors que la produeixen es troben a la superfície terrestre.





- L’energia eòlica marina és, de la mateixa manera que la eòlica terrestre, una aplicació de la força produïda per el vent. La diferència respecte a la obtinguda a la terra radica en què els aerogeneradors s’ubiquen mar endins.






















El sector de l’energia eòlica fa referència a tot el conjunt de tecnologies i aplicacions en les quals s’aprofita l’energia cinètica del vent i es transforma en energia elèctrica o mecànica. Així doncs podem distingir dos aplicacions ben diferents: el de producció d’electricitat i el de bombejament d’aigua. Per a les primeres, parlem d’aerogemeradors o turbines eòliques i per a les segones de aerobombes. Els molins també utilitzen la energia eòlica per a moldre el gra.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada