dimecres, 18 d’abril del 2012

Sistemes de climatització ecològica/econòmica

Actualment  hi ha molts sistemes de climatització per obtenir un ambient confortable per a aquesta obtenció els sistemes de climatització fan un gran ús de les energies i això provoca una gran consumició d’aquestes, és a dir,  un gran consum  econòmic. Per intentar evitar aquest desgast econòmic s’han inventat els sistemes ecològics no només per l’estalvi econòmic i climatitzar sinó també protegir el medi ambient i intentar “estalviar” els combustibles fòssils.

Bioclimatització: és el procés de climatització per l’evaporació de l’aigua que es dóna a la naturalesa de forma habitual. Per exemple la brisa marina on el corrent d’aire que està en contacte amb l’aigua origina una evaporació que redueix la temperatura de l’aire donant-li la humitat necessària.
Els bioclimatitzadors utilitzen un ventilador amb un filtre amb aigua per reduir  la temperatura de l’aire d’aquesta manera fa més fàcil l’evaporació. Aquests sistemes utilitzen molt poca energia i són molt més econòmics.

        








Existeixen diversos aparells per una climatització ecològics:

Biomassa: La biomassa permet que sistemes generin calor, fred i fins i tot electricitat ecològica i econòmica, el seu ús està destinat tant a grans consumidors com a petits habitatges. Els habitants poden instal·lar al seu habitatge calderes de biomassa com a sistema de calefacció .

El gas natural: Encara que sigui un combustible fòssil molt emprat, el gas natural és una energia neta i poc contaminant ja que posseeix poc carboni. El gas natural calenta amb rapidesa no necessita emmagatzematge  i sobretot  contamina molt poc.




Ventiladors: Els ventiladors generen  un moviment de l’aire que fa reduir la temperatura de l’aire sense modificar la humitat de l’ambient. És un sistema molt utilitzat, eficaç i  econòmic.




Aire condicionat vegetal: Consisteix en utilitzar les plantes com  a un mètode de refrigeració. Actua mitjançant un jardí vertical  i això aporta humitat i una gran refrigeració a l’interior de l’habitatge.




Fred solar: És un altre sistema ecològic que utilitza l’energia solar per a la refrigeració i calefacció dels llocs. El fred solar a part també garanteix un estalvi d’un 70% d’energia.


Fonts d’informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada