dimecres, 18 d’abril del 2012

Sistemes d’aprofitament de l’aigua


L’aigua és un bé escàs ja que és necessària per a tots els éssers vius de la terra per això, cal fer un ús respectable de l’aigua.
Ja que l’aigua que arriba als habitatges pot estar contaminada de moltes formes, tenir excessos de calç o magnes per això s’han inventat els filtratges que ajuden amb l’aprofitament d’aquesta.
 
Filtres airejadors:  Aquests filtres tenen la funció de fer que s’utilitzi l’aigua necessària i suficient, per això, ho fan afegint aire per on surti l’aigua generant així un gran estalvi de l’aigua. Per exemple ara hi ha molts filtres airejadors que se’ls hi posa a les dutxes o a les aixetes per consumir menys aigua.


Aprofitament d’aigües residuals :  És la feina que fan les depuradores que es basa en l’aprofitament de les aigües grises ( aigua de la dutxa, del lavabo,etc.) utilitzant els filtres eliminant tot tipus de partícules,  per a l’ús cap a activitats on no és imprescindible l’aigua potable com per exemple el reg del jardí o de les plantes i la rentadora aconseguint d’aquesta manera un gran estalvi i aprofitament tant d’aigua com econòmic.

Aprofitament d’aigua de la pluja:  Amb l’aprofitament de l’aigua de la pluja que és una aigua gratuïta, sense calç, ni bacteris ni altres
substàncies , també es pot utilitzar per a activitats on no és imprescindible l’aigua potable. En aquest cas la recaptació d’aquesta aigua es pot fer a través de canals posats en vertical de forma que pugui entrar l’aigua que cau al terrat i s’emmagatzemen en uns dipòsits dissenyats per això.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada